Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Προβολή "Do the Right Thing" Κινηματογραφική Ομάδα Λέσχης Αναιρέσεις Πάτρας

 Η κινηματογραφική ομάδα της Λέσχης Αναιρέσεις Πάτρας σας καλεί στην 3η και τελευταία προβολή του αφιερώματος στο Black Lives Matter την Πέμπτη στις 20.00 στα σκαλιά της Πατρέως.

Περιγραφή ταινίας:
"Κάνε το Σωστό / Do the Right Thing
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Σπάικ Λι
Πρωταγωνιστούν: Ντάνι Αγιέλο, Σπάικ Λι, Ρόζι Περέζ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζον Τορτούρο, Όσι Ντέιβις
Έτος Παραγωγής: 1989
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Διάρκεια: 120 λεπτά
Η ταινία μας μεταφέρει για ένα εικοσιτετράωρο σε μία συνοικία του Μπρούκλιν, όπου εδώ και χρόνια λειτουργεί μια πιτσαρία λευκών χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στις διαφυλετικές κοινότητες. Όμως εκείνη την μοιραία ημέρα τα πράγματα θα πάρουν μία διαφορετική τροπή.
Ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι (Malcolm X - 1992, 25th Hour - 2002, Inside Man - 2006), αποφεύγοντας τις συνηθισμένες παγίδες των ταινιών του είδους, εκθέτει με έξυπνο και ιδιαίτερο τρόπο το θέμα του ρατσισμού στην αμερικανική κοινωνία αλλά και γενικότερα. Το φιλμ που γυρίστηκε με ιδιαίτερα μικρό προϋπολογισμό, είναι αυτό που ουσιαστικά μας σύστησε τον σπουδαίο δημιουργό.
Η ταινία «Κάνε το Σωστό / Do the Right Thing», πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της, τον Μάιο του 1989 στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Στη συνέχεια, απέσπασε τέσσερις Υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και δύο Υποψηφιότητες για Όσκαρ, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει κάποιο βραβείο. Όμως, τριάντα ένα χρονιά μετά, η ταινία του Σπάικ Λι δικαιώς θεωρείται πλέον κλασική και συγκαταλέγεται στις 100 Καλύτερες Ταινίες στην Ιστορία του Αμερικανικού Κινηματογράφου."
Θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
Σας περιμένουμε!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση : Ζαϊμη 69Α

Facebook: facebook.com/lesxianaireseispatra/
Instagram: anaireseis_patras