Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Δεν θα γίνουμε η χαμένη γενιά. Νέοι πολεμάμε, νέοι θα νικήσουμε!

Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ Αναιρέσεις Πάτρας ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων αποτέλεσε μια φιλόξενη γωνιά για τον κόσμο του φεστιβάλ. Με προσέλευση που ξεπέρασε τα χίλια πεντακόσια άτομα, με πολιτικό πρόγραμμα που κέντρισε το ενδιαφέρον της νεολαίας και των εργαζόμενων και με πολιτιστικό πρόγραμμα που προτείνει μια άλλη ποιοτική και οικονομική μορφή διασκέδασης, η φετινή διεξαγωγή του Φεστιβάλ Αναιρέσεων έρχεται να επισφραγίσει την διαρκής οργανωτική και ποιοτική αναβάθμιση του Φεστιβάλ. 
Στο χώρο του φεστιβάλ υπήρχε ξεχωριστός χώρος περιπτέρων, με κείμενα, κόμιξ, κολάζ που έφτιαξαν μέλη και φίλοι της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του Νέου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Επίσης λειτουργούσε βιβλιοπωλείο με πολλούς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 500 τίτλους.
Βιβλιοπωλείο το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον των φιλοξενούμενων. Ανάρπαστα έγιναν τα Τετράδια Μαρξισμού μια προσπάθεια συμβολής στη Θεωρία και Πράξη για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Μια νέα περιοδική θεωρητική και πολιτική επιθεώρηση με αναφορά στον μαχόμενο μαρξισμό, με σκοπό την συμβολή στο διάλογο και την διατύπωση σύγχρονων ζητημάτων που απασχολούν τη μαχόμενη κοινωνία. 

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση «ΗΠΑ – Γαλλία – Ελλάδα η νέα εργατική βάρδια σηκώνει κεφάλι για το νικηφόρο εργατικό κίνημα της εποχής μας!». Η Darletta Scruggs και ο Philippe Cabrera μετέφεραν το κλίμα των αγώνων και των αντιστάσεων σε Γαλλία και Αμερική. Πλούσια συζήτηση και διάλογος γύρω από την αναγκαία ενότητα και πάλη των λαών. 
Ακολούθησε το συναυλιακό κομμάτι του φεστιβάλ όπου οι Tourlou the Band άνοιξαν την συναυλία. Ο Φιλοκτήτης με την εξαιρετική του παρουσία και την παρουσίαση της καινούργιας του δουλείας έδωσε την καλύτερη δυνατή πάσα στον επιβλητικό Εισβολέα οποίος ξεσήκωσε τον κόσμο του φεστιβάλ! Η παρέα του Σκάζακα έκανε τον κόσμο να χορεύει μέχρι το ξημέρωμα με τα βιολιά και τους ικαριώτικους σκοπούς! 
Με κεκτημένη ταχύτητα η δεύτερη μέρα είχε αντίστοιχη επιτυχία. Ξεκίνησε με την ιδιαίτερα φορτισμένη εκδήλωση «Ο κομμουνισμός σαν δυνατότητα στην εποχή των τεράτων. Συζήτηση γύρω από το αναγκαίο και σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα». Οι ομιλητές με τις αξιόλογες εισηγήσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον του κόσμου. 
Ακολούθησε το συναυλιακό κομμάτι, το οποίο ήταν εξίσου πετυχημένο με της πρώτης μέρας. Οι 10code με τους εναλλακτικούς rock ήχους καθώς και post-rock αναζητήσεις των we.own.the.sky αποτέλεσαν την καλύτερη δυνατή έναρξη. Οι Godsleep μια από τις ανερχόμενες heavy rock μπάντες παρέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κόσμο στους Nightstalker. Οι Nightstalker καλύτεροι από ποτέ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ξεσήκωσαν τον κόσμο! 

Ακολούθησε Ρεμπέτικο γλέντι, με ιδιαίτερη μαζικότητα όπου ο Γιώργος, ο Σπύρος και ο Αντρέας κράτησαν τον κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! 
Βασικός μας στόχος όλα αυτά τα χρόνια ήταν και παραμένει η διαμόρφωση ενός άλλου υποδείγματος για τον λαό και την νεολαία στο κομμάτι της θεωρίας και του πολιτισμού. Επιμένουμε σε μια λογική αντιεμπορική που δεν έχει στόχο το αγοραίο κέρδος και στοχεύει στην ενίσχυση του λαϊκού πολιτισμού. 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κόσμο που στήριξε το φεστιβάλ μας 
Ραντεβού στους δρόμους! 
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση οργανώσεις Πάτρας