Τρίτη 31 Μαΐου 2016

3 μέρες έμειναν για το φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016!

Τρεις μέρες έχουν μείνει για την έναρξη του φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016 το οποίο θα λάβει χώρα στα Παλαιά Σφαγεία! Πιστό στο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού του,
το φεστιβάλ Αναιρέσεις έχει πλέον μπει στη τελική ευθεία των προετοιμασιών του για να ανοίξει τις πύλες του. 
2 ημέρες και νύχτες με πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης, όπως είναι το ζήτημα των νέων εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, το τεράστιο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης και η επανεξέταση των ιστορικών γεγονότων του Ελληνικού εμφυλίου 60 χρόνια από το ξέσπασμα του, είναι οι βασικές θεματικές πλευρές του κεντρικού πολιτικού προγράμματος του φετινού φεστιβάλ. Παράλληλα μια σειρά θεματικά εργαστήρια θα προσεγγίσουν ειδικές πλευρές  που αφορούν τη ζωή της νεολαίας.
Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων θα γίνει τη περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι «δανειστές» ΕΕ-ΔΝΤ επιχειρούν να επιβάλλουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Καλείται να συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην πάλη για την ανατροπή των παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών, στην αναγκαία αντεπίθεση του μαζικού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του μετώπου της, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με το φετινό του σύνθημα «Δεν θα γίνουμε χαμένη γενιά. Νέοι αγωνιζόμαστε νέοι θα νικήσουμε» στοχεύει στο να αποτελέσει το φεστιβάλ της νεολαίας που αρνείται να γίνει χαμένη γενιά, όπως θέλει το σύστημα, αλλά μαθαίνει να αγωνίζεται, μαθαίνει να νικά.
Όπως πάντα το φεστιβάλ των Αναιρέσεων θα είναι και μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, της σύγχρονα λαϊκής και νεολαιίστικης έκφρασης. 
Πάνω 30 μουσικοί θα συμμετέχουν και συνολικά 9 συγκροτήματα, πολιτικές εκδηλώσεις, θεματικά περίπτερα, workshops, πλούσιο βιβλιοπωλείο και πολλά άλλα! Και όλα αυτά με είσοδος ενίσχυσης 5 ευρώ/μέρα!


Αναλυτικά:


Πολιτιστικό Πρόγραμμα ΒΙΝΤΕΟ


1η μέρα Αναιρέσεις Πάτρας 2016: Tourlou The Band, Φιλοκτήτης, Εισβολέας, Ικαριώτικο γλέντι με τον Σκάζακα

Με ρεμπέτικο γλέντι κλείνει το Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016


Πολιτικό πρόγραμμα φεστιβάλ (Αναλυτικό)  εκδηλώσεις ΒΙΝΤΕΟ


Η προπώληση συνεχίζεται καθημερινά στην Λέσχη Αναιρέσεις στην Ζαίμη 69Α από τις 17:30 και μετά!




Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Υπεύθυνος προγράμματος &  επικοινωνίας:
Φωτεινή Θανάσουλα 6972203700 (foteini.than@gmail.com)
Χριστίνα Ανδριανοπούλου 6979751501
anaireseis.patras@gmail.com