Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Stand up με Γιάννη Ρούσσο και Αλέξανδρο Πασπαρδάνη την Παρασκευή 7/6 στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις Πάτρας 2019


25 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΑΤΡΑΣ

Νότιο Πάρκο 7-8 Ιουνίου 

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!



   

Ο Γιάννης Ρούσσος και ο Αλέξανδρος Πασπαρδάνης ακολουθούν παράλληλους βίους στον χώρο της stand up κωμωδίας, καθότι ξεκίνησαν περίπου την ίδια εποχή και έχουν αντίστοιχη πορεία, επιλέγοντας όμως διαφορετικά κωμικά στυλ.

Γιάννης Ρούσσος: Μπλέκει το σύντομο αστείο με το αφηγηματικό στυλ υποδυόμενος μία περσόνα γεμάτη αυτοπεποίθηση που ξεκινάει να αφηγείται μια ιστορία με συνοχή, η λογική της οποίας όμως εμφανίζει διαρκώς ρωγμές με τη μορφή συνεχόμενων κωμικών εμπνεύσεων και εσωτερικών συγκρούσεων, αποκαλύπτοντας τελικά στον κοινό ότι πίσω από την αλαζονική περσόνα κρύβεται ένας ανασφαλής λούζερ. Λατρευει τους μύθους της αρχαίας ελλάδας. Οι μύθοι της αρχαίας ελλάδας δεν τον λατρεύουν καθόλου.

 Αλέξανδρος Πασπαρδάνης: Ακολουθώντας συγκριτικά μεγαλύτερες αφηγηματικές ενότητες ενσαρκώνει μια εκδοχή του εαυτού του που αντλεί μια νοσηρή απόλαυση από την ειλικρίνεια με την οποία μοιράζεται τις πιο κρυμμένες σκέψεις του, ελπίζοντας ότι το κοινό θα παραδεχτεί με το γέλιο του πως δεν είναι ο μόνος που τις κάνει.

Κατά τα άλλα είναι και οι δύο αυτοσαρκαστικοί, προσπαθούν και οι δύο να μην αναπαράγουν εύκολα στερεότυπα και εύχονται και οι δύο οι βίοι τους να ήταν όντως παράλληλοι και να μην συναντιούνταν ποτέ, λόγω των παραστάσεων όμως αναγκάζονται να κάνουν και πολλή παρέα. Έτσι είναι η ζωή

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση


anaireseis.patras@gmail.com