Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εκδήλωση στα πλαίσια του φεστιβάλ Αναιρέσεις-Σάββατο 6 Ιουνίου-17:30-Αρσάκειο

 Ντονμπάς – Κομπανί: Την ιστορία την γράφουν οι λαοί με το όπλο στο χέρι.
                                                                                                                                                     …μέρος δεύτερο

Μετά την εξαιρετικά μαζική και επιτυχημένη εκδήλωση στην Λέσχη Αναιρέσεων, όπου ήρθαν μέλη της «Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία» και της αποστολής αλληλεγγύης για το Κομπάνι,  ερχόμαστε στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης. Δεύτερο μέρος που δεν θα είναι μια στείρα επανάληψη του πρώτου, αλλά μιας εις βάθος εξειδίκευση και εκ νέου μοίρασμα εμπειριών. Άλλωστε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δεύτερης με την πρώτη εκδήλωση είναι σαφώς αναβαθμισμένα καθώς:

1.      Πήγε και δεύτερη αποστολή στην Ουκρανία μέλος της οποίας θα μας μιλήσει και θα μας μεταφέρει τις καινούριες συνθήκες που διαμορφώνονται και τις νέες του εμπειρίες.
2.      Σε αυτή την εκδήλωση θα εισηγηθεί ένας Κούρδος Αγωνιστής. Κούρδος Αγωνιστής  ο οποίος μάχεται για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ισότητα και την αλληλεγγύη. Κούρδος Αγωνιστής ο οποίος θα προσπαθήσει να μας μεταφέρει την συνολική κουλτούρα και πολιτική του εγχειρήματος της Ροζάβα, τις αντιξοότητες, τις ανεπάρκειες αλλά και τα κεκτημένα και προχωρήματα της πρωτότυπης αυτή προσπάθειας, προσπάθειας – φάρο έναντι στο σύγχρονο καπιταλισμό.

Μια εκδήλωση – μάθημα, αγώνα και αξιοπρέπειας, ενάντια σε όλους αυτούς που αποφασίζουν χωρίς εμάς για εμάς. Ενάντια στην βάρβαρη επίθεση των από πάνω, ενάντια στο διαχωρισμό «πάνω» και «κάτω», ενάντια σε όλους αυτούς που μας θέλουν ήρεμους, ήμερους και υποταγμένους.

Ομιλητές

Κώστας Γούσης, μέλος της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανίας, μέλος και των 2 αποστολών αλληλεγγύης για την Ουκρανία

Ντίνα Ρέππα, μέλος της αποστολής αλληλεγγύης για το Κομπάνι.

Huseyin Yilmaz, μέλος του συμβουλίου του DBP (κουρδικό κόμμα) και μέλος της επιτροπής της Ροζάβα.

Την 2η μέρα του Φεστιβάλ Αναιρέσεων στην Πάτρα, στις 6 Ιούνη, 5.30 ώρα στο Αρσάκειο.