Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Διακήρυξη λέσχης Αναιρέσεων Πάτρας

Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας
Ραντεβού με τον ανατρεπτικό πολιτισμό!

Μετά τα καλοκαιρινά ραντεβού με τα φεστιβάλ αναιρέσεων και τα κάμπινγκ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση ανοίγει ξανά τις πόρτες της λέσχης των αναιρέσεων στην Πάτρα!
Με κέντρο βάρους την παρέμβαση στα ζητήματα θεωρίας, πολιτισμού, ιστορίας και πολιτικής ευελπιστούμε ο χώρος των αναιρέσεων να αποτελέσει ένα διαρκές σημείο αναφοράς στο κέντρο της πόλης, ανοιχτός στην δημιουργία του πολιτισμού της χειραφέτησης του συγχρόνου ανθρώπου και στην αρθρωση μια απελευθερωτικής απάντησης απέναντι στα ζητήματα που γεννά η καπιταλιστική κρίση!

Η Λέσχη των αναιρέσεων,

φιλοδοξεί να είναι μια πολύπλευρη διαδικασία, ένας χώρος ανοιχτός στην αναζήτηση, την πληροφόρηση, την άποψη και τον διάλογο την καινοτόμα δράση, όλων όσων αναζητούν ένα διαφορετικό πολιτισμό, και ένα τρόπο ζωής που να προωθεί τις αξίες της συλλογικότητας.
Επιδιώκουμε να αποτελεί σημείο συνάντησης των πιο ανήσυχων ρευμάτων της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής, πολιτικής και θεωρητικής αναζήτησης, της κριτικής και της ριζοσπαστικής θεωρίας. Ένα ζωντανό εργαστήρι ανταλλαγής, επεξεργασίας, συγκρότησης κι εξόρμησης των επαναστατικών ιδεών, ένα εργαστήρι συλλογικής οργάνωσης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, αλλά και ένα χώρο για να στεγάσει τις συναντήσεις μας, τον καφέ, το ποτό, τις συζητήσεις και την – εναλλακτική στο κυρίαρχο μοντέλο - ψυχαγωγία μας. Ένα χώρο που θα ενώνει τη γνώση με τη διασκέδασή, μετατρέποντας ταυτόχρονα τη διασκέδαση σε εμπειρία μάθησης, δίνοντας στη γνώση μια διασκεδαστική διάσταση.

ενάντια στον πολιτισμό της αγοράς

Είναι γνωστό ότι “Αναιρέσεις” σημαίνει -εκτός των άλλων- και μουσική, θέατρο, διασκέδαση, προβολές, εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, τα οποία προφανώς και δεν θα λείπουν από το φετινό μας πρόγραμμα, συμβάλλοντας στο σημαντικότατο ζήτημα προτάσεων διασκέδασης που θα συνδυάζουν την οικονομία με την ουσία. Δημιούργημα της εποχής της κρίσης, η “Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας” έρχεται να συγκρουστεί με τη λογική της εμπορευματοποίησης και της θυσίας όλων στο βωμό του κέρδους και επιδιώκει την ανάδειξη ενός άλλου πολιτιστικού προτύπου, δίπλα στις ανάγκες της νεολαίας και των εργαζομένων, μακριά και έξω από την εμπορευματοποιημένη διασκέδαση και την αγοραία αντιμετώπιση της τέχνης και της δημιουργίας.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ!
ΑΓΩΝΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!


Η λέσχη μας βρίσκεται στο νεοκλασικό κτίριο της Ζαιμη στον αριθμό 69Α
η Λέσχη Αναιρέσεις ανοίγει τις πύλες της:
Πέμπτη-Σάββατο από τις 17:00
χωρίς εργοδότες και εργαζόμενους, “προϊστάμενους” και “χαμάληδες”, αλλά μέσα από μία άλλου τύπου συλλογική οργάνωση!

περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τη λειτουργία των ομάδων θα βρίσκετε στην ιστοσελίδα των Αναιρέσεων  http://anaireseis-patras.blogspot.gr/
και στην σελίδα μας στο facebook:
Λέσχη "Αναιρέσεις" Πάτρας