Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Διήμερο Αφιέρωμα στο Γυναικείο Ζήτημα


Την Παρασκευή και το Σάββατο 10-11/3, σας καλούμε όλους στη λέσχη "Αναιρέσεις", για το διήμερο αφιέρωμά μας στο γυναικέιο ζήτημα. 

Ξεκινάμε την Παρασκευή, με την ταινία "Suffragete" στις 8: 
Η ιστορία και οι αγώνες του φεμινιστικού κινήματος στις αρχές του 20ου αιώνα για την απόκτηση του δικαιώματος ψήφου των γυναικών στη Μ. Βρετανία. Μην έχοντας άλλο τρόπο διεκδίκησης, στρέφονται στη βία, θυσιάζοντας τα πάντα με προθυμία στο βωμό του αγώνα υπέρ της ισότητας. Η ταινία επικεντρώνεται σε μια εργαζόμενη γυναίκα, σύζυγο και μητέρα, η οποία παίρνει την απόφαση να παλέψει για την αξιοπρέπειά της τόσο στο χώρο εργασίας της όσο και στην αρένα του ίδιου της του σπιτιού.


Συνεχίζουμε το Σάββατο, στις 7, με την εκδήλωση-συζήτηση "Η νέα γυναίκα αντιμέτωπη με την καταπίεση της σύγχρονης εποχής: Ο αγώνας για γυναικεία χειραφέτηση και κοινωνική απελευθέρωση".
Προσπαθούμε να ανοίξουμε μια συνολική κουβέντα για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη γυναικεία καταπίεση. Με ποιούς τρόπους υφίστανται την εκμετάλλευση οι εργαζόμενες γυναίκες σήμερα; Πως συνδέεται το γυνακείο με το ταξικό ζήτημα; Ποιά είναι η σύνδεση της γυναικείας χειραφέτησης με τη συνολική κοινωνική απελευθέρωση;

facebook event: https://www.facebook.com/events/874667436009661/