Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προφεστιβαλική μέρα στην πλ. Τριανταφύλλου



Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η προφεστιβαλική μέρα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017, 2-3 Ιουνίου στα Παλαιά Σφαγεία. Η μέρα ξεκίνησε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Γεια σας και καλή αντάμωση ως νικητές!», το οποίο ακολουθεί τη δράση των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο Γράμμο και στο Βίτσι, το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 1948 και Σεπτεμβρίου του 1949, μέσα από τις αφηγήσεις του ήρωα του ΔΣΕ, Ηλία Μεταλλίδη. Ακολούθησε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «‘Πάρτε απ’ τους βωμούς του παρελθόντος τη φλόγα, όχι τη στάχτη’, 70 χρόνια από τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας». Ομιλητές ήταν ο Νίκος Νούλας, παραγωγός του ντοκιμαντέρ, και ο Αλέκος Αναγνωστάκης, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ.
         
Την εκδήλωση παρακολούθησε κόσμος της νεολαίας και της εργασίας, ο οποίος έβαλε πολλά στοιχεία και προβληματισμούς στην κουβέντα σχετικά με την πορεία του ΔΣΕ αλλά και για τα κρίσιμα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε από την ιστορία του στο σήμερα. Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε ρεμπέτικο γλέντι με ιδιαίτερη μαζικότητα χαρά και κέφι.

Σε πείσμα των καιρών, οι αγωνιστές δεν επιλέγουν μόνο να παλεύουν συλλογικά αλλά και να διασκεδάζουν συλλογικά! Με το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ Αναιρέσεις «Κάτω η τέχνη σας, κάτω ο έρωτας σας, κάτω το σύστημα σας. Να κάνουμε την ανάγκη ιστορία!»  στοχεύουμε στην ανάδειξη ενός άλλου πολιτισμού μακριά από τα ψευτοπρότυπα της εποχής, για να μη γίνουμε βορά στα σχέδια του αντιπάλου, αλλά να δώσουμε τη μάχη της γενιάς μας με αξιοπρέπεια για να επιβάλουμε τις ανάγκες μας!

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση

anaireseis.patras@gmail.com