Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Προβολή ''Underground'' και PARTY στο Μόλο

Η Λέσχη Αναιρέσεις ρίχνει αυλαία για φέτος και σας καλούμε στο Μόλο την Τετάρτη 28-6 στις 8.30! Θα προβάλουμε την ταινία ''Underground'' (1995) του Εμίρ Κουστουρίτσα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πάρτυ με κοκτέιλ!

Το “Underground” του Kusturica αποτελεί ένα από τα πιο αλληγορικά με ηχυρό αντιπολεμικό και αντιμπεριαλιστικό μήνυμα έργα του. Στις περίπου τρείς ώρες της ταινίας παρουσιάζεται η ιστορία της Γιουγκοσλαβίας από το 1941 μέχρι το 1992 μέσα από τους πρωταγωνιστές Marko και Blacky. Από την αντίσταση στη γερμανική κατοχή μέσα από το κομμουνιστικό κόμμα του Τίτο, τον εγκλεισμό μιας κοινότητας παρτιζάνων σε ένα κελάρι για 15 χρόνια και της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας λόγω των εμφύλιων σπαραγμών ο Kusturica χρησιμοποιεί σύμβολα -θρηνώντας για τη χαμένη πατρίδα- με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο που δεν είναι άλλος από το να παρακάμπτει την τραγικότητα ξεγελώντας τους θεατές ότι η ζωή είναι μία αυταπάτη -έτσι παρουσιάζει και την ιστορία της χώρας του- αλλά και ένα παγανιστικό σουρεαλιστικό πανηγύρι όπως εκείνα των Βαλκανίων ξορκίζοντας τις συμφορές υπο τους ήχους του Μπρέκοβιτς. 

Στη συνέχεια δε φεύγει κανείς ! Θα ακολουθήσει Party οικονομικής ενίσχυσης της Λέσχης στο μόλο με καλή μουσική και κοκτέιλ.Απέναντι στην εμπορευματική κουλτούρα και την αλλοτρίωση της καθημερινότητας σας καλούμε να διασκεδάσουμε συλλογικά.Το εγχείρημα μας επιδιώκει να είναι ανεξάρτητο από την αστική πολιτική και τα προτυπά της και σε αυτά τα πλαίσια είναι αναγκαία η οικονομική του ενίσχυση!

Σας περιμένουμε !



fb events : https://www.facebook.com/events/375702259494690/
https://www.facebook.com/events/143371776232750/