Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Αφιέρωμα Sci-Fi : Black Mirror

Η Κινηματογραφική Ομάδα της Λέσχης στα πλαίσια του αφιερώματος στις ταινίες Sci - Fi σας καλεί την Τετάρτη 29-11 στις 7 στην προβολή 2 επεισοδίων της σειράς Black Mirror.

Από το αφιέρωμά μας δεν θα μπορούσε να λείπει η σειρά Black Mirror. Η σειρά μέσα από διαφορετικές ιστορίες έχει σαν θέμα τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας. Αναμετράται με επίκαιρα ερωτήματα σχετικά με το ποιός εν τέλει πρέπει να χειρίζεται την τεχνολογία και υπό ποιες συνθήκες είναι αυτή όντως χρήσιμη για τον άνθρωπο.

Για την Τετάρτη επιλέξαμε δύο επείσόδια :

''Fifteen million merits''. Εδώ απεικονίζεται ένα τεράστιο κελί μέσα στο οποίο οι άνθρωποι έχουν μια συγκεκριμένη ρουτίνα προκειμένου να κερδίζουν χρήματα, τα οποία στη συνέχεια ξοδεύουν μέσα στο ίδιο κελί. Αναπαριστά λίγο πολύ το σύγχρονο τρόπο ζωής , μέσα σε μια δυστοπία όπου ο πλήρης έλεγχος της ανθρώπινης δραστηριότητας έχει περάσει στις οθόνες. Δε μαθαίνουμε ποτέ ποιος χειρίζεται τις οθόνες , όμως η απουσία απάντησης μας αφήνει να καταλήξουμε στο δικό μας συμπέρασμα για τον πραγματικό κόσμο...

''San junipero''. Η πλοκή τοποθετείται στο 1987.Βρισκόμαστε στο Σαν Τζουνιπέρο, μια ειδυλλιακή πόλη για τους λάτρεις των 80s η οποία μοιάζει σαν ένα Σαν Φρανσίσκο που ζει και πεθαίνει στις ντίσκο της εποχής.Οι δύο πρωταγωνίστριες, Γιόρκι και Κέλι, θα δημιουργήσουν μια περίεργη σχέση που δε θα αργήσει να εξελιχθεί σε ερωτική έλξη, μόνο που θα έχουν να ξεπεράσουν ένα πολύ βασικό εμπόδιο: και οι δύο τους είναι ετοιμοθάνατες ηλικιωμένες γυναίκες και το Σαν Τζουνιπέρο είναι ένας κόσμος τεχνητής νοημοσύνης στον οποίο μεταφέρονται με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας για να νιώσουν καλύτερα.

Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας
Ζαίμη 69Α
Τετάρτη 29-11 , 19.00

Σας περιμένουμε !


fb event : https://www.facebook.com/events/1986300761659678/