Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προφεστιβαλική μέρα στην πλ. Τριανταφύλλου


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προφεστιβαλική μέρα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016,3-4 Ιουνίου στα Παλαιά Σφαγεία. Η μέρα
ξεκίνησε με την  εκδήλωση που είχε θέμα: Οι συνέπειες του πολέμου και το προσφυγικό ζήτημα. Η απάντηση των λαών! Ομιλητές ήταν η Ντίνα Ρέππα, μέλος του συντονισμού για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, και ο Γιάννης Φραγκούλης , μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης.
Την εκδήλωση παρακολούθησε κόσμος της νεολαίας και της εργασίας ο οποίος έβαλε πολλά στοιχεία και προβληματισμούς στην κουβέντα σχετικά με το ζήτημα του προσφυγικού και του πολέμου. Έγιναν πολλές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις γύρω από την αναγκαιότητα ύπαρξης εργατικής απάντησης γύρω από το προσφυγικό ζήτημα.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε ρεμπέτικο γλέντι  με ιδιαίτερη μαζικότητα, χαρά και κέφι.
Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τις 3-4 Ιούνη. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα βάλει τα δυνατά της και φέτος για να σταθεί αντάξια στους καιρούς!
Με πείσμα για την ανεξαρτησία από τις επιχειρηματικές και κρατικές χορηγίες. Με στράτευση στην υπόθεση της ανατροπής του καπιταλισμού, της εργασιακής βαρβαρότητας και της πολιτισμικής παρακμής. Με πίστη στην αλληλεπίδραση, τη συνεύρεση και τη συν - δημιουργία με όσους φιλοξενούνται, συμμετέχουν, στηρίζουν κι επισκέπτονται το φεστιβάλ. Έτσι ώστε να παραχθεί ένα αποτέλεσμα ικανό σε επίπεδο πολιτικής σκέψης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και αισθητικής άποψης να πάει τα πράγματα πιο μπροστά ως προς τους στόχους της κοινωνικής αλλαγής και απελευθέρωσης που ειλικρινά και δημόσια θέτουμε.
Το  πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα αρχίσει  να ανακοινώνεται μέσα στη βδομαδα! Μείνετε συντονισμένοι!

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση
anaireseis.patras@gmail.com