Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Οι we.own.the.sky και οι 10 code την δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016

Παλαιά Σφαγεία (πρώην Πολιτεία) 3-4 ΙΟΥΝΙΟΥ
Νέοι πολεμάμε, νέοι θα νικήσουμε!


Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
είσοδος ενίσχυσης 5 ευρώ/μέρα

Οι we.own.the.sky σχηματίστηκαν το 2010, πατώντας πάνω στα βήματα των “μεγάλων” του post rock ήχου, αλλά δεν άργησαν να σχηματίσουν τη δική τους μοναδική ταυτότητα. Στόχος τους πάντα είναι να αναμειγνύουν ετερόκλητα στοιχεία από διάφορα μουσικά είδη, συμπεριλαμβάνοντας τα πάντα από ambient ηχοτόπια ως και βαριά riffs, εκτελεσμένα από εξίσου βαριές παραμορφωμένες κιθάρες και συντελώντας τελικά στη δημιουργία όμορφων ορχηστρικών κομματιών που έχουν ως βάση τους τη μελωδία.  
Το “The Glass/Nails” EP τους κυκλοφόρησε το 2013 σε ανεξάρτητη παραγωγή των ιδίων και αποθεώθηκε από τους παγκόσμιους underground κύκλους, βοηθώντας τους να ανέβουν στη σκηνή, στο πλευρό κάποιων από τα μεγαλύτερα post-rock ονόματα παγκοσμίως, όπως οι Caspian, Long Distance Calling, Maybeshewill και Tides from Nebula. 
Το “Earths Collide” είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική απόπειρα της μπάντας. Το ντεμπούτο full length album των we.own.the.sky τους βρίσκει να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο τη μουσική τους παλέτα, συμπεριλαμβάνοντας από γρήγορο drumming, μέχρι ακουστικές κιθάρες και ηλεκτρονικά στοιχεία. 

Μαζί τους οι 10 Code οι οποίοι σχηματίστηκαν τον Νοέμβριο του 2011. Η μπάντα δεν άρχισε από το μηδέν, καθώς τρία απ' τα μέλη είχαν παίξει μαζί στους Playground (Jumping Fish Μαρτίου 2010), παρ' όλα αυτά το υλικό που δουλεύεται και παρουσιάζεται είναι εντελώς καινούριο και αμιγώς κιθαριστικό. Ο high energy, εναλλακτικός rock ήχος τους περιέχει στοιχεία από το μοντέρνο stadium rock των Foo Fighters και Audioslave αλλά συχνά φλερτάρει με επιρροές από το ιστορικό grunge rock κίνημα των 90’s.
Η πρώτη τους δισκογραφική δουλεία, το “connection ep” κυκλοφορεί τον Μάιο του 2013. Τον Σεπτέμβριο του 2014, το σχήμα παίρνει την τελική του μορφή και η δημιουργία του ντεμπούτο album τους φτάνει στην ολοκλήρωση της. Η συμμετοχή τους στο Exit Festival της Σερβίας, το καλοκαίρι του 2015, στο πλευρό των Motorhead, έρχεται να επισφραγίσει μια ιδιαίτερα γόνιμη περίοδο για αυτούς και να αποτελέσει το προοίμιο για το επόμενο βήμα του σχήματος, αυτής της πρώτης ολοκληρωμένης τους κυκλοφορίας.
Το 2016 βρίσκει το συγκρότημα με το ντεμπούτο full length album του “Swiftlets” στις αποσκευές του. Ένα album που περιλαμβάνει εννιά τραγούδια, με το χαρακτηριστικό πλέον alternative meets grunge meets heavy rock ύφος των 10 Code.


Θα εμφανιστούν την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ αναιρέσεις!

Μείνετε συντονισμένοι για το υπόλοιπο πρόγραμμα!!!


Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Υπεύθυνος προγράμματος &  επικοινωνίας:
Φωτεινή Θανάσουλα 6972203700 (foteini.than@gmail.com)
Χριστίνα Ανδριανοπούλου 6979751501
anaireseis.patras@gmail.com